Васабі для суші або японський хрін.

Слово « хрін » японською мовою звучить , як васабі , тому приправу для суші так і називають . Японський хрін - це головний інгредієнт в кулінарії японців , який використовується не тільки в приготуванні суші , але і в приготуванні рибних та багатьох інших страв. Його часто використовують в соусах для додання блюдам пікантного смаку.

Васабі має зелений колір і гострий смак. Для суші з васабі зазвичай формується невеликий кубик і з шматочком лимона викладається на дошку з суші. Також його іноді видавлюють зі спеціального шприца , надаючи оригінальну форму. Перед початком споживання суші паличками для їжі береться невелика кількість васабі і поміщається в піалу з соєвим соусом , де розмішується , надаючи соусу необхідну гостроту . Можна накладати японський хрін прямо на рол або на кожен шматочок риби окремо , але не можна забувати , що васабі дуже гострий і з ним жарти погані. Ця приправа одна з найулюбленіших приправ у японців не тільки завдяки своєму унікальному смаку . Японський хрін містить особливі речовини , які мають цілу низку властивостей , корисних для людського організму. Численні дослідження показали , що мікроелементи , які містяться в цій приправі , через свою гостроти пригнічують ріст мікробів в організмі. Тому можна твердо сказати , що васабі - це японське антибактеріальний засіб .

Приправа може служити засобом для запобігання астматичного синдрому і для запобігання тромбів. Вона також є і протизапальною захисником організму від ракових клітин , а в деяких випадках навіть може знищувати вже заражені клітини . Також васабі вважають природним засобом для боротьби з карієсом. Тому завдяки таким унікальним властивостям , без васабі не обходиться приготування жодної страви , в якому використовується сира риба або морепродукти. Використовують в японській кухні не тільки корінь рослини , але квіти і стебла

. Вітаміни та мінерали , які містить в собі японська приправа васабі :

 • Рибофлавін , тіамін , піридоксин , пантотенова і фолієва кислоти , ніацин ;

• Вітаміни А , В1 , В2 , В3 , В5 , В6 , В9 , С;  

• Магній , кальцій , білок , калій , фосфор , цинк , натрій , марганець , мідь ;   

• Природні жири і вуглеводи.

Всі ці кошти покращують здоров'я зубів , ясен і легенів, а також сприяють швидкому загоєнню ран. Також знижують процес старіння організму і покращують роботу імунної системи , а також розріджують кров. Але справжня рослина васабі використовується за межами країни рідко , так як економічно це не вигідно : за рік японський хрін виростає всього на три сантиметри. Тому частіше застосовують коріння звичайного хрону з додаванням спецій і японського рослини дайкон .