ОСНОВНІ ПРИПРАВИ ДЛЯ СУШІ І РОЛІВ

Японська кухня настільки багатогранна , що до кожної страви : суші , роллам , омлету , локшині або супу призначені окремі приправи або спеції . Використання додаткових інгредієнтів допомагає підкреслити основні смакові якості страви , надати йому специфічний аромат , приємний присмак і вишуканий вигляд.

Найпоширеніші приправи і соуси для суші

Соєвий соус. Завдяки цій знаменитої японської приправі суші набувають характерний , злегка солонуватий смак. Він добре підходить для страв з риби , птиці та м'яса , використовується в якості маринаду , низькокалорійний і відмінно гармонує з будь-якими видами продуктів японської кухні.

Васабі . Володіє властивістю робити смак страви яскравим і неповторним. Використовується, як обов'язковий інгредієнт практично у всіх блюдах японської кухні , входить до складу соусів і ролів , надає необхідну гостроту суші з сирим лососем або м'ясом краба . Гострий присмак , тонкий , специфічний аромат і світло- зелений колір васабі допомагають суші- майстру прикрасити рол і поліпшити його смакові якості.

Кунжут. Кунжут під час приготування суші використовується білий , або чорний, і , в основному , в декоративних цілях. Він володіє ярковираженним смаком і дуже корисний , тому що містить корисні для організму вітаміни Е , B1 , і мікроелементи - мідь , цинк , кальцій , фосфор , магній і залізо. Є важливим компонентом ролів , салатів , супів і других страв з рису або локшини.
Маринований імбир. Його здатність освіжати і посилювати смак страви просто приголомшлива . Якщо ви пробуєте кілька різних видів суші , то закушуючи імбиром , зможете розрізнити всі смакові відтінки і отримати ні з чим незрівняне естетичне задоволення. Імбир має знезаражувальні властивості і сприяє поліпшенню травлення.

Рисовий оцет. Володіє ніжним солодкуватим смаком і тонким ароматом , використовується для маринування риби і рису. Входить до складу салатів , страв з морепродуктів , добре гармонує з овочами і птицею , подається до локшини , супів і різних видів суші.
Горіховий соус. Складається з арахісу (або інших горіхів ) , кунжутного насіння і кунжутного масла з додаванням лимонного соку. Використовується в японській кулінарії , як заправка для салату « чука » , і органічно доповнює смак різних страв з овочів , додаючи їм незвичайний смак і аромат.

Соус "Табаско" . Виготовляється з м'якоті гострого червоного перцю і відрізняється пікантним і кислувато- солодким смаком. Користується успіхом у гурманів , які воліють надавати деяку « перчинку » і гостроту страв японської кухні.