Дієта по-японски

Сьогодні , коли здоровий спосіб життя набуває все більшої популярності , у японської кухні з'являється все більше послідовників . У самих різних країнах країна висхідного сонця здавна асоціюється з правильним харчуванням.

Традиційні японські страви готуються на основі рису , морепродуктів , овочів , сої , які в поєднанні з фруктами і продуктами тваринного походження роблять дуже сприятливий вплив на здоров'я. Доктора всіх цивілізованих країн одноголосно рекомендують знизити споживання тваринних жирів , холестерину , цукру і солі , збільшивши кількість продуктів, що містять клітковину. Японська кухня ідеально відповідає таким рекомендаціям. Цим і пояснюється зростаюча популярність повсякденному японської їжі: сьогодні жителі всього світу із задоволення їдять суші , тофу , місо . Філософське ставлення японців до життя в цілому відбилося і на японській кухні - її страви здорові , корисні і смачні. У Японії традиційно триразове харчування. Японська народна традиція рекомендує в кожну з трьох трапез включати три чашки рису.

У японської обідньої чашки розмір невеликий , рис , що готується в казанку , прийнято накладати в чашку за допомогою дерев'яної ложки або лопатки. Звичайний сніданок включає в себе варений розсипчастий рис ( гохан ) і різноманітні закуски до нього , приправлені соєвим соусом , а так само суп. Дуже часто це « місосіру » - суп з « місо ». В обід же зазвичай обходяться без супу. Традиційний обід включає в себе все той же рис і овочеві , м'ясні чи рибні закуски. На вечерю знову ж подають рис з досить рясними доповненнями у вигляді овочевих , рибних або м'ясних страв , а також чашку супу. Японці , бажаючи урізноманітнити свій стіл , навіть під час звичайних трапез одночасно подають кілька варіантів різних страв і закусок. Зауважимо : кількість кожного виду закуски невелика, а обсяг споживаного рису - незмінний. Відмітна особливість японського харчування в переважання крохмалю , достатній кількості рослинних білків , при цьому - кількість тваринних білків незначно і кількість жирів зовсім мізерно . Японці майже не вживають тваринний жир , а так само вершкове і топлене масло. Всі страви зазвичай готуються на рослинному маслі , риб'ячому жирі , а часто -якої жир взагалі відсутня. Основу супів , як правило , становить овочевий або рибний відвар. У стравах овочі , зелень та інші продукти лише злегка проварюються , піддаючись мінімальної термічній обробці , завдяки чому , потрапляючи на стіл , в закусці , супі або окремо , максимально зберігають свій первісний смак і весь комплекс вітамінів. Наш ресторан ROLL HOUSE пропонує широкий асортимент суші , ролів , сашимі та інших традиційних японських страв , приготованих зі свіжих високоякісних продуктів професіоналами високого класу. Спілкуйтеся з однодумцями , знайомтеся з найсвіжішими новинами , цікавими фактами , обмінюйтеся враженнями на нашій сторінці FACEBOOK